Tisztelt Érdeklődő!

Március 27-ig ismét lehet pályázni a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hároméves ösztöndíjprogramjára, amelynek szakmai lebonyolítója az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI).

https://osztondij.mma-mmki.hu/osztondij-palyazatok/a-magyar-muveszeti-akademia-palyazati-felhivasa-a-2023-2026-evekre-szolo-muveszeti-osztondij-elnyeresere

Az MMA hatodik alkalommal hirdeti meg a művészeti alkotómunkát támogató ösztöndíjpályázatát, amelynek 100 nyertese három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíjban részesül. Jelentkezni az MMA MMKI online felületén lehet március 27-ig. A programszerű ösztöndíjprogram célja alkotó- és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése.

A pályázati kategóriában az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szerepel az építőművészet, a film- és fotóművészet, az ipar- és tervezőművészet, az irodalom, a képzőművészet, a művészetelmélet, a népművészet, a színházművészet és a zeneművészet. Minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy pályázhat, aki a támogatási időszak kezdetéig (2023. szeptember 1.) már betöltötte 18., de még nem töltötte be 50. életévét. A felhívásra egy alkotó egyszerre egy pályázatot nyújthat be, de pályázni egyénileg és csoportosan is lehetséges. A nyertes művészek az ösztöndíj mellett folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget kapnak, továbbá rendszeres szakmai találkozón vesznek részt a Hild-villában, amelyen beszámolhatnak az addig elért eredményeikről.

Művészeti, művészetelméleti végzettség, szakképzettség a pályázat benyújtásának nem feltétele. A pályázatot kizárólag magyar nyelven és elektronikus úton lehet beadni.

A támogatási időszak kezdete 2023. szeptember 1., a támogatási időszak vége 2026. augusztus 31.

Üdvözlettel:

MMA MMKI

MMA Művészeti Ösztöndíjprogram

Magyar Művészeti Akadémia

Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet

1121 Budapest Budakeszi út 38.

0630/7855595

osztondij.mma-mmki.hu

 

MMAMMKIosztondij_plakat_A3(297×420)_vagojelnelkul

MMA_Muv_Oszt_Palyazat_2023-26_Felhivas