PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 24. Betlehemi jászol-kiállításon való részvételre 

  1. november végétől 2018. január 7-éig ezúttal is két helyszínen: Budapesten a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban és Veszprémben a SZALÉZIÁNUM Érsekségi Turisztikai Központban lesz látható a Betlehemi jászol-kiállítás anyaga.

A kiállításon való részvételre A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) tárgyalkotók számára hirdet nyílt pályázatot, amelyre hazai és határon túli magyar kézművesek, népművészek, képző- és iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni pályázók és közösségek egyaránt jelentkezhetnek.

Pályázni természetes alapanyagok felhasználásával készült legfeljebb 3 alkotással lehet, amelyek

– a betlehemi jelenet szereplőit ábrázolják;

– a betlehemezés népszokásait örökítik meg;

– vagy az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódnak (pl. karácsonyfa-díszek, ünnepi terítékek, Mária-medálok, karácsonyi ajándéktárgyak).

Regisztrációs határidő: 2017. november 10. (Az erre szolgáló internetes felület már elérhető az AMKA honlapján, a pályázat menüpontjában.)

Nevezési határidő (a nevezési lap beküldésére és a nevezési díj befizetésére): 2017. november 13.

Az alkotások beadásának időpontjai: 2017. november 18. (szombat) és 19. (vasárnap) 10-16 óráig.

helyszíne: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum.

A pályázatra beadott alkotások válogatása:

Az alkotások válogatását szakmai zsűri végzi, amely egyúttal javaslatot is készít a legjobb pályamunkák díjazására.

Elismerés, díjazás:

A kiállításra bekerülő alkotók a december 15-ére tervezett eredményhirdetés során elismerő oklevelet kapnak, a zsűri által kiemelt alkotások készítői pedig különböző díjakat vehetnek át.

A kiállítás anyagát idén is színes fotóalbumban örökítjük meg, ami az eredményhirdetésre jelenik meg.

A különleges karácsonyi ajándéknak is számító Betlehemi képeskönyvben minden kiállító 1-1 alkotásának tárgyfotója szerepelni fog.

Az információk az AMKA honlapjára (www.amka.hu) és Facebook oldalára folyamatosan feltöltésre fognak kerülni, ill. Gál Annától kaphatóak (tel: 06-20/570-7085, e-mail: amka@amka.hu).